Atbilžu arhīvs Atbilžu arhīvs
№ 39084, Mājturība, 8 klase
lūdzu palīdziet!
kur lai Rīgā nopērk to želejsveces masu, kura jaāuzvāra un tad var uztaisīt foršu želejsveci!? :)

ļoti svarīgi, palīgāa! ;)

INCĒ
INCĒ
INCĒ
origo. :)

Max385
Max385
Max385
T.C. Dole ir 100%. Novembri pats perku tadu masu, jo vajadzeja uz stundu ;) Maksa apmeram 5 LS.

latormentaz
latormentaz
latormentaz
duni

alin4eg18
alin4eg18
alin4eg18
Смотри во всех игровых магазинах Риги. Желательно больших.в Молсе посмотри, там точно должно быть.)

Triobet
Triobet
Triobet
Timari vai sveču un eļļu veikalā, varbūt vel Bungalo.
№ 39179, Mājturība, 8 klase
vai kāds varētu ko pateikt par baroka laika stila apģērbiem?? būtu labi tādu garāku informāciju. derēs gan failā gan tā

GedeoN
GedeoN
GedeoN
Barokas mode

Sākot ar 17. gadsimta vidu, modē dominēja Ludviķa XIV karaļnams, un savas pozīcijas tas neatdeva nevienai citai valstij vēl gadsimtu. Galma ceremonijās nepieciešamās plūstošās līnijas akcentēja ar brīvi krītošu, plandošu apģērbu, ļaujot vaļu fantāzijai. Tērpu dekorēja ar lentītēm, mežģīnēm, izšuvumu. Jau pats audums bija sarežģīts - izšūts vai fakturēts. Vīriešu apģērba svarīga sastāvdaļa bija ar zeltu izšūts kamzolis. Bikses stiepās līdz ceļiem, tālāk sekoja baltas zīda zeķes.

Turpinājums failā.
Apskaties risinājumu
<1/1>

Lita_9
Lita_9
Lita_9
Vārda “baroks” izcelsme

Baroka etimoloģija ir izvērsta un sazarota. Šai aspektā to skaidroja, piemēram, 1920. gados pazīstamais itāļu filozofs un kultūrvēsturnieks Benedeto Kroče [1866-1952]. 1954/55. gada ziemā Sanktgallenē [Šveice] notika lekciju cikls, veltīts baroka jautājumiem [vēlāk publicēts]; vienā no lekcijām bija iekļauta baroka jēdziena vēsture, kuras autors – Hahss Tintelno [Tintelnot] pārstāstīja, dabiski, arī vārda rašanās variantus. 1960. gadā Romā notika starptautiska konference, veltīta terminiem “baroks, manierisms, rokoko”, un 1962. gadā izdotajā konferences priekšlasījumu krājumā iekļauts Bruno Miljorīni raksts...

Triobet
Triobet
Triobet
Jau 17.gs 2.p. Latvijas arhitektūrā pakāpeniski sāka izpausties baroka stils. Tikai baroka stilā Latvijas celtnēs pilnībā ieviesās klasiskajā orderu arhitektūrā aizgūtie elementi – kolonnas, pilastri, klasiskas dzegas u.c. Baroks mainīja arhitektūras ritmu plānojumā nosakot stingru kompozicionāls centru un mazāk nozīmīgo telpu pakārtotību svarīgākajām. Baroks mīlēja kustību līdz ar to taisnās līnijas visur aizstāja aplauztas. Ieviesās liegtas formas, kura nereti kombinēja ar taisnām un lauztām.

Turpinājums failā.
Apskaties risinājumu
<1/1>

alin4eg18
alin4eg18
alin4eg18
Baroka un rokoko laikos vīriešu apģērbā greznās manšetes nosedza roku tā, ka cimdiem palika maz vietas, toties sieviešu garderobē tajā laikā cimdiem bija ļoti liela nozīme. 19. gs. dāmām parādās pirkstaini cimdi bez pirkstu galiem, arī vīrieši atgriežas pie cimdiem, tikai nu jau tie vairs nebija izgreznoti, svarīgāks augstvērtīgais materiāls un labs piegriezums.

Turpinājums failā.
Apskaties risinājumu
<1/1>

Gundzite
Gundzite
Gundzite
XVII gadsimts bija pārejas periods, kas pabeidza pārejas vēsturi no Eiropas feodālism uz jaunam kapitālistiskām attiecībām. Ekonomiska un politiska izaugsme Eiropas valstīs noritēja nevienmērīgi. Par lielako koloniālo un tirdzniecības valsti kļuva Holande. Tomēr XVII gadsimtā tā savu vietuu atdeva Francijai un Anglijai. Ekonomiskā un politiskā krīze skar Spāniju un Itāliju.
Mākslas kultūra XVII gs. Uzplauka Itālijā, Spānijā, Francijā, Holandē. Baroka stils parādījās XVI gs beigās Itālijā un izplatījās daudzās Eiropas valstīs. Barokā atspoguļojās priekšstats par kopienu, par patstāvīgo pasaules maiņu un dramatiskiem notikumiem.
№ 39241, Mājturība, 8 klase
Palīdziet lūdzu

Man vajag :

10 jautājumus par pārtikas produktu pusfabrikātiem ! Lai uz katru jautājumu atbilde būtu vienā vārdā !
_______________________

10 вопросов про пищевые полуфабрикаты !

На каждый вопрос ответ одним словом .

latormentaz
latormentaz
latormentaz
1.) Ko var uztaisit no maltas galas?
Kotletes
2.)Vai pusfabrikatu produkti ir veseligi?
Ne
3.)Ka sagatavo pusfabrikatus ēšaniai?
sasilda
4.)Kā sauc pusfabrikātus kas ir gatavoti no zivs?
Zivjupirkstini
5.) Kā sauc pusfabrikātus kas ir mazu pirdzinu formā?
pelmeni.
6.)Kā sauc kartupelu pusfabrikātu kas ir lidzigs maziem stienisiem?
Fri
7.) Kā sauc pusfabrikātu kas gatavoti no kukuruzas?
Popkorns
8.)Ko parasti ed no ritiem?
Sausas brokastis
9.)Kur glabā pusfabrikātus?
Saldetava
10.)Vai kakiem dod pusfabrikātus?
Ja
№ 39302, Mājturība, 8 klase
Man vajag:

10 jautājumus par pārtikas produktu izejvielām !

Palidziet ludzu būs Thanks !

Charls
Charls
Charls
1)Kādas ir galvenās izejvielas?
2)Cik izejvielas parasti ir parasta izmēra citrona saldejumam?
3)cik ir vidējais izejvielu skaits no 10produktiem
4)cik izejvielas uzņem cilveks
5)cik izejvielas no cilvēka "iziet"
6)kas ir izejvielas
7)cik veidu izejvielas ir
8)kape viņas ir tik svarīgas
9)Vai bez izejvielām ēdiens garšotu savādāk
10)kadas funkcijas veic produktu izejvielas

GedeoN
GedeoN
GedeoN
1)Kam atbilst izejvielas produkta struktura?
2)Vai izejvielas ir svarigas produktu razosanai?
3)Kadas izejvielas izmanto maizes razosanai?
4)Vai Latvija eksorte kadas izejvielas?
5)Vai Latvija importe kadas izejvielas?
6)Kada rupniecibas nozares izejvielas ir visdargakas?
7)Kadas tavuprat rupniecibas nozares izjevielas ir visletakas?
8)Vai izejvielas vajag parstradat lai pec tam toz izmantotu?
9)Kadas izejvielas izmanto biezbiena razosanai?
10)Kadas izejvielas izmanto čipšu razosanai?
№ 43864, Mājturība, 8 klase
Lūdzu vai jūs varētu aprakstīt Japāņu ēdieni kultūru? Ko visbiežāk ēd kādas tradīcijas utt!

Ichimaru
Ichimaru
Ichimaru
Pie mums ir normala paradiba, ka cilveki iet pa ielu ed labakaja gadijuma cepumus, bet dazkart pat savas pusdienas, tomer uzlesosas saules zeme nav pienemts iet pa ielu un kaut ko est. Tapat Japana nav pienemta pasapkalposanas. Ir jagaida, kamer namamate vai namatevs kaut ko piedavas. Pirms esanas Japana tiek pasniegts mitrs dvielis (oshibori), kurs ir silts vai auksts atskiriba no gadalaika. Sis dvielis ir domats, lai pirms esanas atsvaidzinatos. Saja dvieli nedrikst slaucit seju vai kaklu, jo tas tiek uzskatits par nepieklajibu. Sis mitrais dvielis ir paredzets roku slaucisanai un tikai vienai reizei. Pec dviela izmantosanas namamate to aiznes prom. Savukart kafejnicas un restoranos netiek pasniegtas salvetes, tapec japani nesa lidzi kabatlakatinus, kurus pirms edienreizes noliek sev klepi.

Turpinājums failā.
Apskaties risinājumu
<1/1>

Наташа
Наташа
Наташа
Mums ir dzīve pierādījusi, ka labāk ir jārēķinās ar pieklājības normām nekā ignorēt tās.
Mēs, uzvedības normas, varam raksturot kā brīnuma nūjiņa, kas vajadzīgajā brīdī var mums lieti noderēt.

Turpinājums failā.
Apskaties risinājumu
<1/1>

TeDDy//+
TeDDy//+
TeDDy//+
Japānas tradicionālā rīsu vīna – sake pirmsākumi meklējami Ķīnā 4000 gadu p.m.ē., bet Japāņi bija pirmie, kas uzsāka dzēriena masveida ražošanu. Sākotnējo rīsu slīpēšanas metodi nevar uzskatīt par īpaši higiēnisku. Procesā nereti iesaistījās visa pilsētiņa, košļājot rīsu graudus un spļaujot tos speciālā kopējā caurulē. Iegūto masu sauca par kuchikami no sake, kas tulkojumā no Japāņu valodas nozīmē „mutē sakošļāts sake”. Košļāšanas procesā izdalās enzīmi, kas nepieciešami, fermentācijai. Lai gan rīsu košļāšana bija daļa no Šinto (sena Japāņu reliģija) reliģiskā rituāla, šo tradīciju pārtrauca, kad tika atklāts raugs un kodzi (īpaša sēnīšu kultura).
№ 45468, Mājturība, 8 klase
Vai kāds zin kāda ir darba lapa vestei!?

agent.
agent.
agent.
tas ir atkarigs na katras vestes, visbizheak:
mazgat temperatura lidz 70, var nest kimiskaja tiritava, nedrikst balinat, izmantot centrifugu, nedrikst gludinat.
taisits no 100% poliestera, vai no poliestera un kokvilnas
№ 45797, Mājturība, 8 klase
Ziemeļamerikas nacionālie ēdieni.
Var arī ievietot linku, lai iegūtu nedaudz lielāku aprakstu par šiem nacionālajiem ēdieniem. :)

largew
largew
largew
Kostarikas nacionālie ēdieni ir vienkārši un pavāri izvairās no garšvielu lietošanas. Saka, ka vieglāk ir atrast kādu „fast food” ieskrietuvi, nekā īstu nacionālās virtuves restorānu. Daudzi ēdieni tiek gatavoti no pupiņām un rīsiem. Gallo pinto – ēdiens no ceptiem rīsiem un melnajām pupiņām var salīdzināt ar hamburgera statusu Ziemeļamerikā. Daudzi ēdieni un to nosaukumi ir atvasināti, piemēram, arroz con pollo (rīsi un vista) vai arroz con tuna. Pusdienas laikā gallo pinto „kļūst” par casado: rīsi un pupiņas tiek papildināti ar kāpostu un tomātu salātiem, ceptiem dārzeņiem un gaļu. Protams, arī zivis!

Echo
Echo
Echo
Te būs:
http://answers.yahoo.com/question/index?qid=20090511

Ramix
Ramix
Ramix
http://virtuve.calis.lv/receptes/apkart-zemeslodei/meksikanu-nacionala-virtuve/
http://lv.wikipedia.org/wiki/Meksik%C4%81%C5%86u_virtuve
|< << 2/2 >> >|
Atpakaļ >>
Reklāma
© 2007-2018 homework.lv
Top.LV